Terugblik Inspiratiesessie: Ga slim om met de onbegrensde mogelijkheden van AI

IMG_3558.jpgdonderdag 02 november 2023 17:00

Door Merel de Koning

Op maandagavond 30 oktober werd de PvKO community gastvrij ontvangen bij Pegamento in Zeist.

Hoe staan jij en je organisatie tegenover de onbeperkte mogelijkheden van (generative) AI? Hoe maak je er slim gebruik van, zelfs met beperkte middelen? Deze twee vragen vormden het uitgangspunt van de sessie.

De 50 deelnemers werden allereerst getrakteerd op een carrousel van AI toepassingen vanuit verschillende invalshoeken. 

  • Michel Kaatee van Gruppo Corso, ondernemer in winkelinrichting en etalagepoppen, nam ons mee in het verhaal over hoe ‘first time right’ slimme emails zijn business een boost geven en wat hij verder nog van plan is met generative AI.
  • Tim Treurniet van Pegamento liet ons baanbrekende mogelijkheden van visual intelligence zien en hoe deze kunnen bijdragen aan een betere klantbeleving.
  • Joost Dijkhuis presenteerde een groot aantal praktische toepassingen van generative AI, die innovatie en creativiteit ondersteunt maar de ethiek (soms) op de proef stelt.

De avond werd plenair afgerond met de vraag hoe haalbaar het is om op elke trend direct in te springen? Daan Noordeloos introduceerde hiervoor een growth-canvas als beslissingsmodel voor het slim en succesvol implementeren van AI-gedreven innovaties. 

Hij nam hiermee ook de inzichten door van een Ipsos onderzoek naar de adoptiesnelheid van AI. 

Hieronder kun je de presentaties en het Ipsos rapport downloaden.

Deze Inspiratiesessie werd mede mogelijk gemaakt door Pegamento, waarvoor onze dank.

Labels

« Terug