Draag bij aan een klantgerichter Nederland

Sitemap

Ronde Tafel: Self Sovereign Identity - de meest klantgerichte vorm van identificatie - is jouw organisatie er klaar voor?

De hele markt beweegt richting communicatie via digitale kanalen en zelfs mobile first. Hierdoor vragen uitdagingen als ‘hoe kunnen we het nog gemakkelijker maken?, ‘hoe efficiënt kunnen we het inrichten?’ en last but not least ‘hoe zorgen we dat alle privacy aspecten goed geregeld zijn voor de consument?’ om aandacht en antwoorden.

Self Souvereign Identity (SSI) is dé oplossing. Het zet je als consument in de driver seat als het gaat om het beheer van je persoonlijke informatie: van functie en salaris tot aan je duikbrevet, van bloedgroep tot schoenmaat. Alexander Van den Wall Bake, Business Consultant SSI bij TNO, vertelt ons hoe het werkt, maar vooral ook wat de waarde ervan is en hoe belangrijk het is dat partijen hierin samenwerken, in het belang van de klant. Het samenwerkingsaspect is ook gelijk de grootste bottleneck voor de implementatie, vandaar dat vanuit EU vanaf 2023 eisen zullen worden gesteld aan de toepassing van SSI door niet allen overheden maar op termijn ook door sectoren zorg, financiële dienstverlening, transport en onderwijs.

En de praktijk? Hoe ziet dan een toekomst eruit waarin mensen de controle over hun gegevens terug krijgen? Welke mogelijkheden biedt het aan bedrijven als zij toegang hebben tot real-time up-to-date correcte gegevens van hun klanten? Hoe kunnen zij value for data bieden? Dit vertelt Schluss oprichter Marie-José Hoefmans. Schluss een virtuele kluis waar alleen jijzelf en niemand anders toegang toe heeft. Ook Schluss niet. In deze kluis kun je al je persoonlijke gegevens op een veilige en overzichtelijke manier bewaren. Van simpele adresgegevens tot de meest vertrouwelijke dossiers. Deze gegevens kun je ter inzage geven aan anderen: familie en vrienden maar ook bedrijven, organisaties en overheden. Zeker als je daarvoor relevante diensten terugkrijgt. Maar je kunt ook, wanneer jij daar reden toe hebt deze inzage geheel of gedeeltelijk intrekken. Jij blijft te alle tijden de baas over je gegevens.

Is jouw organisatie hier klaar voor? Kom naar deze interactieve Ronde Tafel onder leiding van Alexander en Marie-José, maak kennis met SSI in theorie en praktijk en leer waarom het zo belangrijk is en vooral hoe jouw organisatie dit zou kunnen toepassen. Breng jouw eigen vragen en uitdagingen mee!

NIEUWS: Nieuwe details bekend over Nederlandse id-wallet: open source en gedecentraliseerd - AG Connect.  

We zijn welkom bij TNO in Den Haag, vlak naast Den Haag Centraal. Schrijf je snel in, we hebben plek voor maximaal 20 deelnemers.

Deze Ronde Tafel is bedoeld voor eindklanten aangesloten bij PvKO. Ben je (nog) geen lid en heb je interesse, stuur dan een mail naar communicatie@pvko.nl.

Aanmelden

Je kan je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

400 8 dec.jpeg

Prijzen

Ticket Prijs
Entree voor Leden Gratis
Entree voor Niet Leden € 95,00

Aanmeldingsvoorwaarden
Bij aanmelding ga je ermee akkoord dat je tot uiterlijk 24 uur voor aanvang van het event kosteloos kunt annuleren. Mocht je binnen 24 uur voor aanvang het event willen annuleren dan kun je een vervanger regelen.

Kosteloos kennismaken
Heeft jouw organisatie nog niet eerder een PvKO event bijgewoond? En overweeg je een lidmaatschap? Mail ons en vind uit of je kosteloos kan kennismaken.

Deel met anderen