Logo

Terugblik op de Inspirerende Gen Z CX Transformatie Sessie

IMG_6660.jpgvrijdag 05 juli 2024 10:21

Door Merel de Koning
We kennen allemaal onderzoeken die over Gen Z gaan, maar in deze sessie verkenden we samen met Gen Z de weg naar CX Transformatie. Het was absoluut geen geijkt verhaal, maar een kennismaking met Gen Z als collega, als klant en als mens. Want, zoals in de inleiding al gesteld: Gen Z zijn net mensen 🙂.

We trapten af met vijf vragen aan TUI's topman Arjan Kers over hoe zij generaties in de reisbranche met elkaar verbinden. Daarna volgde de Hotelschool The Hague generatiequiz, gemodereerd door studente Hannah Poppelaars, samen met middagvoorzitter Dana Jiménez Herrera van Hotelschool The Hague, een vrouw met een missie rond welzijn en weerbaarheid van Gen Z.

Melanie van den Berg van SUSA, Studentenuitzendwerk, en haar collega Eveline Willemen dompelden de zaal onder in hun interactieve presentatie over hoe langdurig succesvol samen te werken met Gen Z. Zij lieten zien dat je veel van deze generatie kunt leren.

De deelnemers gingen vervolgens in groepen uiteen om over verschillende mini-cases te discussiëren uit de praktijk waarin generaties samenwerken. De uitdagingen hadden te maken met mentale gezondheid & zelfzorg, diversiteit & inclusiviteit, flexibele werkuren & thuiswerken, bereikbaarheid buiten kantooruren, transparantie in salarissen en last but not least vliegreizen en vliegschaamte. Dit leverde levendige discussies op met learnings over en weer. Dit alles onder de inspirerende leiding van Puck van Opdorp van The Social Hub en Yentl Tetteroo van TUI.

Het inhoudelijke programma werd afgesloten met een presentatie van Reiswerk Talent van het Jaar 2023 en TUI-trainee Thijs van Toorenenburg, samen met Floor Brekhof over Gen Z als klant en wat dit betekent voor klantreismanagement en branding.

Het was een energieke middag dankzij de cocreators Thijs, Yentl en Floor van TUI, Melanie en Eveline van SUSA, Puck van The Social Hub en Dana en Hannah van Hotelschool The Hague. Met super veel dank aan de gastvrijheid van TUI.

Zier hier de presentaties:

De downloadlink van het boekje - 50 tactische tips om het maximale uit Gen Z te halen van SUSA.

Labels

« Terug