Draag bij aan een klantgerichter Nederland

Sitemap

Ronde Tafel: Zelforganisatie duurzaam neergezet – hoe doe jij dit?

Er zijn veel verhalen over zelfsturing en zelforganisatie bij kleine en middelgrote organisaties. Maar dat een onderdeel van een grote corporate ‘kantelt’ komt minder vaak voor. ABN AMRO Personal Banking (3500 FTE) maakte wél die omslag. Zij transformeerden de organisatie, en gingen van 278 leidinggevenden naar 25. In de Inspiratiesessie van 21 maart vertelden Britt Jacobs en haar collega Merijn Pama er al gepassioneerd over.

Van 200 jaar hiërarchie naar Zelforganisatie
Bij ABN AMRO geloven ze dat mensen het gelukkigst zijn in hun werk als ze een grote mate van vrijheid hebben; zelforganiserend zijn. Het geven van ruimte zorgt voor meer talentontwikkeling, leiderschapsontwikkeling en zingeving. Wij spreken niet van zelfsturing maar van zelforganisatie: de ‘wat’ is bepaald; het ‘hoe’ mogen de werknemers helemaal zelf bepalen.”

Bijna een jaar onderweg…
Op 1 juli 2019 is Personal Banking een jaar onderweg met Zelforganisatie. Is Zelforganisatie nog steeds een ontdekkingsreis? Wat zien we gebeuren bij medewerkers? En wat is de rol van een leidinggevende? Tijdens deze ronde tafel sessie nemen verschillende experts (Britt JacobsJantje de Bie Richard van de Coeveringvan ABN AMRO je mee in hun learningsop het gebied van leiderschap en gaan ze met jou in discussie hoe je als bedrijf de kanteling naar zelforganisatie kunt maken.

Sprekers

Britt Jacobs | Senior Consultant #zelforganisatie | ABN AMRO
Britt werkt voor ABN AMRO als senior consultant zelforganisatie bij Personal Banking. Ze was in het afgelopen jaar verantwoordelijk voor de implementatie van zelforganisatie (en de nieuwe way of working) binnen Personal Banking. Door de jaren heen heeft zij verschillende rollen gehad, van het onboarden van nieuwe medewerkers tot het ontwikkelen van opleidingsprogramma's op het gebied van inhoud, houding en gedrag. De rode draad hierin is het vergroten van werkgeluk, door collega's te faciliteren talenten en ambities optimaal te benutten. De principes van zelforganisatie passen daarom ook heel goed bij de kernwaarden van haar als persoon: resultaatgericht, samenwerken, vrijheid (pakken!) én ambitie.

Jantje de Bie | Regio Directeur, skill Wonen | ABN AMRO
Jantje is als Skill Lead Wonen verantwoordelijk voor hypotheekadviseurs in de regio Midden West. Daarnaast is zij landelijk verantwoordelijk voor de kwaliteit van de hypotheekadviezen en alles wat te maken heeft met leren, ontwikkelen en HR van de hypotheek professionals. De afgelopen 12,5 jaar lag haar focus op gedragsverandering waarvan de laatste 4,5 jaar binnen ABN AMRO Compliance. Daar was zij o.a. verantwoordelijk voor de opzet van het Conduct team en de draai naar zelforganisatie van de Compliance afdeling. Haar ervaring als (externe) consultant, trainer, coach en verandermanager en haar cultuur- en leiderschapsexpertise neemt zij mee in de rol van Skill Lead. Als gedragsexpert, zij is psycholoog, is zij ervan overtuigd dat zelforganisatie een logisch, nodig en tegelijkertijd uitdagend middel is om de klant nog centraler te stellen. Haar missie is bij te dragen aan een nog betere klantbediening doordat de professional het beste uit zichzelf kan halen met veel werkgeluk als resultaat.

Richard van de Coevering | Regio Directeur, skill Advies | ABN AMRO
Richard is als Skill Lead Advies verantwoordelijk voor de financiële dienstverlening aan de vermogende klanten en de Medische beroepsgroepen in de regio Midden West. Daarnaast is hij landelijk verantwoordelijk voor complexe financieringen op het gebied van vastgoed binnen de Medische sector, beleggingsvastgoed  in Box III en de kwaliteit van deze portefeuille. In de afgelopen 20 jaar als bankier is Richard voornamelijk actief geweest binnen de zakenbank van ABN AMRO. In de laatste 4 jaar binnen Retail Banking is hij  o.a. verantwoordelijk geweest voor het opzetten van de vernieuwde Medische propositie. Richard heeft ruim 13 jaar ervaring als leidinggevende en verandermanager welke hij meeneemt in zijn rol van Skill Lead. Als ervaringsexpert is hij ervan overtuigd dat zelforganisatie leidt tot een plattere organisatie waarbij signalen vanuit de markt eerder en duidelijker bij de beleidsbepalers landen hetgeen weer leidt tot een betere connectie tussen klant en bank. Zijn missie is klanten te helpen hun financiële doelen te verwezenlijken op de meest toegankelijke en professionele manier!

Wil jij in gesprek met ABN AMRO en collega klantgerichtheidsprofessionals over hoe zelforganisatie jouw bedrijf het verschil kan maken? Wees er snel bij, want er zijn maar 20 plekken beschikbaar!

De toegang tot de Ronde Tafel is alleen voor PvKO-leden. Ben je (nog) geen lid en heb je interesse, stuur dan een mail naar communicatie@pvko.nl.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Nieuw 400 x 212 Breaking Boundaries.jpg

Prijzen

De toegang is alleen voor PvKO leden.

Aanmeldingsvoorwaarden
Bij aanmelding ga je ermee akkoord dat je tot uiterlijk 48 uur voor aanvang van het event kosteloos kunt annuleren. Mocht je binnen 48 uur voor aanvang het event willen annuleren dan kan je een vervanger regelen.

Deel met anderen