Draag bij aan een klantgerichter Nederland

Sitemap

Inspiratiesessie Mens en Robot

De snelheid, schaalbaarheid en kwaliteit van kunstmatig intelligente systemen neemt zienderogen toe. Wat vier jaar geleden ondenkbaar leek, is inmiddels realiteit. En het liefst zien we hierin een gezonde synergie tussen mens en machine: dat de machine alles voor ons doet wat wij niet kunnen en dat het een huwelijk is waarvan wij enkel en alleen de zoete vruchten plukken. Maar inmiddels weten we wel beter! Technologie openbaart af en toe ook haar donkere kant en daar ondervinden wij als individu en als collectief met enige regelmaat grote hinder van.  

De Inspiratiesessie ‘Mens en Robot’ gaat over de gespannen verhouding tussen de enorme kwalitatieve groeispurt in kunstmatig intelligente systemen en de menselijke vaardigheden die zij in rap tempo vervangen.  

Vaardigheden die wij tot dusver beschouwden als enkel en alleen menselijk en die nu worden overgenomen door steeds slimmere computers. De enorme hoeveelheden data die wij via internet, sociale media en smartphone hebben gedeeld met technologiebedrijven, geven hen inzicht in ons gedrag, wensen, ideeën en overtuigingen. Dit zorgt ervoor dat alle kaarten op tafel liggen voor een steeds grotere dominantie van technologie in ons leven. Het biedt ons enorme voordelen, maar de nadelen worden ook steeds duidelijker zichtbaar.

Keynote spreker en trendwatcher Jarno Duursma neemt ons mee in zijn zoektocht naar de ideale combinatie tussen mens en machine en laat ons ook nadenken over etische vragen die dit met zich meebrengtWe zouden namelijk niet willen dat wat wij vandaag uitbesteden aan slimme machines, overmorgen bijzonder waardevol en onvervangbaar blijkt te zijn.

Geert-Jan de Koning zal vervolgens de visie van onze gastheer IBM op de ideale relatie tussen mens en robot met ons delen onder het motto  ‘Where business embraces digital intelligence’. Hoe grijpt de robot in op klantinteractie, business, werkgelegenheid en samenleving?

De avond eindigt in een tweegesprek waarin beide sprekers vragen van de zaal beantwoorden en op elkaars visie reflecteren!

Schrijf je snel in voor deze bijzondere Inspiratiesessie. 

SPREKERS

Jarno Duursma
Jarno is trendwatcher, futurist en TEDx spreker. Hij is auteur van vier boeken over digitale technologie, onder andere over kunstmatige intelligentie en Blockchain. Jarno is vaak te zien en horen in de landelijke media en schrijft opinie artikelen voor onder andere FD, NRC en Volkskrant. Jarno is alumnus van Singularity University in Silicon Valley, en hij maakt ook TechTrips naar China om daar de digitale wereld te verkennen. Jarno is eigenaar van Studio Overmorgen en was jarenlang organisator van TechEvent SMC050, wat hij destijds zelf heeft opgericht. Jarno is een veelgevraagd spreker met hoge beoordelingen. Op inspirerende, heldere en energieke wijze schetst hij het landschap van digitale trends. Hij neemt je mee in de steeds versnellende digitale wereld, kijkt met je naar de toekomst, benoemt de kansen en bedreigingen en inspireert tot nieuwe ideeën. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en heeft inmiddels duizenden mensen een verfrissende blik gegeven op de toekomst. Jarno is bevlogen en brengt een krachtige boodschap met overtuiging, zonder de realiteit en het menselijk aspect uit het oog te verliezen.

Geert-Jan de Koning | Enterprise Business Unit Technical Leader / Architect Manager | IBM NL
In de huidige businesswereld is er vandaag de dag geen onderwerp zo vaak onderdeel van gesprek als AI en robots. AI heeft een sterke impact op de business, business omgeving en onze samenleving dus is het essentieel dat professionals zich bewust zijn van het potentieel, technische uitdagingen en de discussies die AI met zich meebrengt. Deze presentatie behandelt de implicaties van AI op klantinteractie, de business op zich en de business transformatie naast de manier waarop ook werkgelegenheid zal veranderen. Geert-Jan zal AI en robots vanachter de schermen en hun toepassing laten zien door middel van enkele actuele voorbeelden, een paar hands on demonstraties en zal ook handvatten geven om een goede start te maken met het toepassen van deze nieuwe mogelijkheden

Deze Inspiratiesessie wordt mede mogelijk door:

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

400 x 212.jpg

Prijzen

Ticket Prijs
Entree voor Niet-Leden € 195,00

De toegang voor Leden van PvKO is gratis, Niet-Leden betalen € 195,- (excl. BTW) voor het event.

Aanmeldingsvoorwaarden
Bij aanmelding ga je ermee akkoord dat je tot uiterlijk 48 uur voor aanvang van het event kosteloos kunt annuleren. Mocht je binnen 48 uur voor aanvang het event willen annuleren dan kun je een vervanger regelen.

Kosteloos kennismaken
Heeft je bedrijf niet eerder kennisgemaakt met PvKO? Dan is je eerste bezoek aan een event kosteloos. 

Deel met anderen