Logo

eHealth: inspirerende artikelen, literatuurtips & achtergrondinformatie

vrijdag 12 december 2014 01:16

Literatuurtips


Als Disney de baas was in uw ziekenhuis
9½ dingen die u anders zou doen
Fred Lee was senior vice-president van het Florida Hospital én werkte bij Disney University. Hij bracht met zijn ideeën vele ziekenhuizen in de Verenigde Staten in beweging. Hij werkt met een nieuw paradigma voor patiëntgerichte zorg en het perspectief van patiënten. Veel ziekenhuizen raakten gemotiveerd, geïnspireerd en vonden zijn benadering effectiever dan de gebruikelijke benaderingen. Zij veranderden hun aanpak door het verhaal van Fred Lee.
Bestellen bij Managementboek.nl >

Diagnose Zorginnovatie
Philip Idenburg, Michel van Schaik
De betaalbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg staat onder druk als gevolg van toenemende zorgconsumptie en economische ontwikkelingen. Innovatie biedt de oplossing voor de grote zorgvraagstukken. Het antwoord ligt in het versterken van de innovatiekracht van de sector en zorginstellingen op specifieke aandachtsgebieden. De innovatiekracht kan alleen versterkt worden door een andere benadering, het stimuleren van ondernemerschap en een concrete innovatie-agenda die met de sector en voor de sector is opgesteld. Welkom bij Diagnose Zorginnovatie!
Bestellen bij Managementboek.nl >

Video's


Philips Hospital for Home
How will wearable technology change the future of healthcare?
Healthcare Technology Outlook 2020 - Technology uptake

Lucien Engelen: Gezondheid delen met elkaar - TEDxMaastricht
Je kan via je smartphone eenvoudig een geldautomaat in de buurt vinden, maar wat als je een defibrillator zoekt? Tijdens TEDxMaastricht, toont Lucien Engelen ons online vernieuwingen die de manier waarop we levens redden, veranderen, waaronder een crowdsourced kaart van bereikbare defibrillatoren.

De patiënt in de hoofdrol - VPRO Tegenlicht
Moderne technologie maakt dat de patiënt meester van zijn eigen gezondheid wordt, met de arts op afstand. Het Radboudumc in Nijmegen heeft er speciaal een afdeling voor opgericht; aangevoerd door Lucien Engelen worden alle vernieuwingen uitgeprobeerd, technische innovaties toegepast en wordt er meegedacht over het curriculum voor de nieuwe arts. En dat gaat niet zonder slag of stoot.

Jeroen Tas - Dreamforce Partner keynote 2014
Jeroen Tas geeft tevens een demonstratie van het resultaat van de jongste samenwerking van Philips met salesforce.com voor de ontwikkeling van 'connected' oplossingen voor het Philips HealthSuite Digital Platform.

Achtergrondartikelen

  • Big data in de zorg: Wat er gebeurt met onze medische gegevens – Lucien Engelen & Jeroen Tas
    Bron: Nutech.nl
  • Can the web improve your health? – Interview met Lucien Engelen
    Bron: BBC
  • How social networks can solve the healthcare crisis – Interview met Lucien Engelen
    Bron: The Guardian
  • Philips and Radboud university medical center debut wearable diagnostic prototype for chronic illness at Dreamforce 2014 event
    Bron: Philips News Center

Publicaties

  • Kennissynthese: gezondheidsvaardigheden: niet voor iedereen vanzelfsprekend (PDF) – Jany Rademakers
    Bron: NIVEL
  • NIVEL Overzichtstudies: technologie in de zorg thuis. Nog een wereld te winnen! - José Peeters, Trees Wiegers, Jolanda de Bie en Roland Friele
    Bron: NIVEL
  • Op naar meerwaarde! eHealth-monitor 2014
    Bron: NIVEL

kwaliteit van de zorg staat onder druk als gevolg van toenemende zorgconsumptie en economische ontwikkelingen. Innovatie biedt de oplossing voor de grote zorgvraagstukken. Het antwoord ligt in het versterken van de innovatiekracht van de sector en zorginstellingen op specifieke aandachtsgebieden. De innovatiekracht kan alleen versterkt worden door een andere benadering, het stimuleren van ondernemerschap en een concrete innovatie-agenda die met de sector en voor de sector is opgesteld. Welkom bij Diagnose Zorginnovatie!

Bestellen bij Managementboek.nl >

« Terug

Reacties op 'eHealth: inspirerende artikelen, literatuurtips & achtergrondinformatie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.