Draag bij aan een klantgericht Nederland

Sitemap

Terugblik PvKO Inspiratiesessie Online: Humaniseren met High Tech: Interactie + Ethiek = Meerwaarde

380 - 16 feb.jpgvrijdag 19 februari 2021 10:02

Hoe gaan mens en technologie optimaal samen? Daar verdiepten zich de deelnemers aan deze Inspiratiesessie in. We trapten af met de praktijk. Roeland van Oers van het bedrijf WELBO, laat een optimistische kijk op sociale robots à la Pepper zien en overtuigde over hun kracht en de waarde die zij kunnen leveren voor organisaties. Bekijk onderstaande filmpjes... met voorbeelden waar de robot de mens <volgens Roeland> zelfs kan overtreffen.

Daarna was het woord aan Daniël Tijink, van het Platform voor de Informatiesamenleving (ECP). Hij nam ons in sneltreinvaart mee in het moderne beeld van de techniekfilosofie. ‘Mens versus robot is geen tegenstelling maar een continue dans van aanpassingen. Mens en techniek zijn verbonden en verstrengeld, de lijn is dun en vloeiend. De mens is een technologisch dier’,

In de breakouts discussieerden de deelnemers vervolgens over de uitdagingen rond digitale technologie in de klantinteractie van hun eigen organisatie en verkenden dit naar verschillende invalshoeken. Dit leverde nog een aantal uitdagende vragen aan de sprekers op rond de meerwaarde van technologie, samen met de mens.

Bekijk hieronder de slide decks van de sprekers.

« Terug