Draag bij aan een klantgericht Nederland

Sitemap

Terugblik Inspiratiesessie Purpose als startpunt voor betekenisvol veranderen

frank & Robert.jpgmaandag 02 november 2020 09:22

Een toekomstvaste purpose en een goed ontwikkeld verandervermogen helpen je door deze ingewikkelde tijden heen! Frank Ardesch (ForChiefs) en Robert Witteveen (First Day Advisory Group) deelden in de Inspiratiesessie van woensdag 28 oktober op een heldere wijze en in een inspirerende stijl hun kennis en visie.

Hoe relevant, authentiek, geloofwaardig en aansprekend is de purpose van Vattenvall, Van Moof, Dirk van de Broek, Patagonia en ander organisaties? Deelnemers discussierden hierover en trokken conclusies voor hun eigen klantgerichte organisatie. Purpose is ‘Succes bereiken MET de organisatie’, dus betekenisvol zijn voor de buitenwereld.

En voor degene die twijfelt over het belang van een sterke purpose gedreven organisatie: Frank is niet verlegen om argumenten! Zoals: 80% loyalere klanten, 70% meer betrokken medewerkers, 14 keer hogere productiviteit, en 7 jaar langer leven … Lees verder in de presentatie. En hoe staat het met de veranderdrivers van deze organisaties? Robert maakt ze zichtbaar in de impactwheel. 

  • Onderschrijven medewerkers de koers van de organisatie?
  • Is er veranderruimte?
  • Wordt de noodzaak tot veranderen gevoeld?
  • Is de betrokkenheid hoog?
  • Kunnen belemmeringen worden weggewerkt?

Kijk voor de cijfers van de Nationale Benchmark (voor Corona!) naar deze publicatie.

En het effect van COVID-19 op het verandervermogen? Het bewustzijn tot de noodzaak is toegenomen, alleen het grootste knelpunt is gelegen in de onzekerheid over de koers… en daarbij zie je grote verschillen tussen organisaties die negatief dan wel positief worden geraakt door de gevolgen van de crisis. Benieuwd hoe? Zie slide 17 van de presentatie van Robert.

En wil je de samenvatting van middagvoorzitter Daan Noordeloos nog eens naluisteren: DAT KAN HIER.

Luister en bekijk hieronder de kennisclip van de presentatie van Frank Ardesch.

Luister en bekijk hieronder de kennisclip van de presentatie van Robert Witteveen.

« Terug