Draag bij aan een klantgerichter Nederland

Sitemap

Masterclass The Future of Strategy (UvA)

TFoS_380x270.pngdonderdag 05 maart 2020

Mastering Mixed Perspectives in a Complex World
Dit is een programma over toekomstdenken, over voorspellen, voorzien en zelfs verzinnen. Over het omgaan met onzekerheid, mixed realities en bijkomende chaos en complexiteit, waarin je je afvraagt op wie en wat je nog kunt vertrouwen. Waarin je episodes hebt dat je ervaart dat je op jezelf bent aangewezen en toch verantwoordelijkheid moet nemen. Het vraagt om anders strategisch denken en organiseren. Deze masterclass gaat over het toepassen van principles of progress: handvatten die je als navigator helpen je koers te bepalen en te blijven volgen in een onstuimige zee. Wendbaar, verantwoordelijk, koelbloedig, zonder alles te weten, maar met een bestemming in gedachten.

In dit programma helpen we strategen, beleidsmakers en ondernemers om te gaan met deze dynamiek, ambiguïteit, complexiteit en onvoorspelbaarheid.

Gedurende de zeven modules in dit programma staan we stil bij de basiseigenschappen van toekomstdenken, de tijdgeest en de structurele trends die op ons afkomen. Vervolgens zoomen we in op de kernvraagstukken. We beginnen bij onszelf, de fluïde organisatie, waarin structuren afbreken en grenzen vervagen. Daarna staan we stil bij twee strategische ontwikkelingsvraagstukken, die cruciaal zijn in elke organisatie:

  • De verhouding tussen technologie en menselijkheid: Wat wordt de relatie tussen technologie en mens als de eerste steeds intelligenter wordt?
  • Verbindingen met de omgeving, natuur en klimaat: Hoe gaan we op een duurzame wijze om met onze planeet?
  • Daarop volgt de synthese en koersen we aan op hoe we als beleidsmaker, strateeg en ondernemer kunnen navigeren naar de organisatie van de toekomst.
  • Tot slot gaan we dieper in op de grote toekomstvraagstukken waar je als deelnemer zelf mee te maken hebt. Voor een uitgebreide beschrijving van het programma, download hier de brochure.

Docenten
De masterclass is ontwikkeld en wordt begeleid door: Christine Boland (Trendanalyst), prof. dr. Ed Peelen, IJvA en drs. Bart Gôtte MBA, Futureflock. Gastdocenten zijn onder anderen: Kees Klomp, Albert Arp, Ivo Brughmans en Longhow Lam.

Na afloop ontvang je een certificaat van deelname vanuit de IJvA.

Data
5 maart 2020 – 20 mei 2020 (7 bijeenkomsten)

Locatie
UvA, Amsterdam

Kosten
De kosten bedragen € 2.795,- inclusief catering en diverse digitale studiematerialen.

Leden van PvKO krijgen 10% korting en betalen € 2.515,50.
Het cursusgeld in vrijgesteld van BTW.

Meer informatie & de brochure kan je hier downloaden. 

Over UvA-AAGS
De Universiteit van Amsterdam biedt, vanuit de Amsterdam Advanced Graduate School (AAGS), onderwijs voor professionals. Met inspirerende masterclasses richten we ons op actuele en relevante thema's waarbij we wetenschappelijk onderzoek bereikbaar maken om toe te passen in je dagelijkse praktijk.

Bekijk hier het totaalaanbod.

« Terug