Logo

Recensie Creëer een band met je klant

creëer een band met je klant.jpgdonderdag 26 maart 2015 10:36

Lees de recensie van Creëer een band met je klant

afbeeldingen algemeen/linkedin-logo_thumb1.jpg Eric Padje is Service Manager bij Ziggo Zakelijk

‘Creëer een band met je klant’ is een boek geschreven voor de professional die zichzelf serieus neemt. Het boek is opgebouwd uit een groot aantal kleine hoofdstukken. Dit maakt het mogelijk het boek ter hand te nemen wanneer je niet zoveel tijd over hebt. In dit boek wordt u vooral gewezen op uw gedrag en taalgebruik dat u (ongemerkt) bij de klant laat zien en horen.

Dit boek, geschreven door Bart Groothuis, is bedoeld voor de professionals die (niet) willen verkopen. Met andere woorden voor een ieder die bij de klanten “thuis” komt. Dit boek schudt de professional weer wakker, maakt zichzelf weer bewust van eigen taal en gedrag bij de klant. Geeft hiervoor ook handvatten om dit aan te pakken.


Iedereen die bij klanten komt overkomt het. U gaat net even te kort door de bocht. Het is voor u immers gesneden koek. U gebruikt net even te veel jargon met als gevolg dat de klant u verliest, en u de klant. Op dit gedrag wordt u subtiel gewezen in de onderwerpen die in de hoofdstukken behandeld worden. Doordat u veel kennis van zaken heeft, bent u geneigd de zaken gemakkelijk in te vullen voor de klant. U denkt vanuit uw interne gedachte en niet in die gedachte van uw klant. Deze zaken worden uitvoerig behandeld en worden ook direct handvatten gegeven om deze te vermijden.


Wanneer u het boek openslaat is het eerste dat opvalt de korte hoofdstukken. Ideaal voor de professional die niet de tijd heeft om lange hoofdstukken of een heel boek in een keer te lezen. U kunt het gemakkelijk opknippen in korte tijdsinvesteringen, iets dat uiteindelijk ook nog eens ten goede komt van de informatie die u te verwerken hebt. Deze informatie is trouwens ook nog eens goed te plaatsen in de praktijk, omdat het boek geschreven is vanuit een (fictieve) bedrijfssituatie. U kunt zichzelf hierdoor erg goed inbeelden wat de gevolgen van sommige acties zijn, wat voor gevolgen het heeft voor de interactie tussen het bedrijf en de klant en de interactie tussen u en uw directe collega’s.
Ook erg prettig zijn de opsommingen van belangrijke punten aan het einde van ieder hoofdstuk. Deze zijn opgesplitst in leerpunten en tips. Hierdoor kunt u nog even snel alles op een rijtje zetten voordat u verder gaat met het volgende hoofdstuk. Een moment van bezinning dus.


Ik heb als Servicemanager voor de grootzakelijke markt, dit boek met veel plezier gelezen. Het heeft me aan het denken gezet over mijn eigen functioneren en acteren bij de klant. Ik ben er achter gekomen dat een aantal zaken er in gesleten zijn die ik na het lezen van dit boek op een vrij eenvoudige manier weer aan kan passen.
Hierbij kunt u denken aan:

  • Meer tijd nemen om naar de klant te luisteren, zonder daarbij vanuit de opgedane ervaring alvast een invulling te geven aan hetgeen de klant mij vertelt.
  • Wat vertelt de klant mij en heeft de klant hierbij zelf al aan een oplossingsrichting gedacht?
  • Hoe vaak gebruik ik jargon bij de klant?
  • Begrijpt de klant deze jargon überhaupt wel?

Kortom, ‘Creëer een band met je klant’ is een boek dat gemakkelijk te lezen is waarvan de informatie gemakkelijk is toe te passen in de praktijk. Een aanrader dus!

'Creër een band met je klant' bestellen? PvKO leden betalen geen verzendkosten.

Klik hier

« Terug

Reacties op 'Recensie Creëer een band met je klant'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.