Draag bij aan een klantgericht Nederland

Sitemap

Blijf nieuwsgierig

2018-05-02 curiosity shutterstock_508863928.jpg

Het zal midden jaren tachtig geweest zijn dat ik voor het eerst het woord ‘internet’ hoorde. De eerste die ik erover hoorde was Jay Curry, mijn toenmalige baas (in die tijd had je nog een baas). Jay vertelde geduldig wat het was, dat internet. Ik knikte, maar begreep het niet echt. Ik was al blij als ik mijn floppy met de goede kant naar boven in de pc stopte en dat ik overweg kon met Framework en dBaseIII. Het internet klonk als science fiction.

Op dat moment was ik me niet bewust van de doorbraak van internet die enkele jaren zou volgen. Jay evenmin, trouwens. Toch was hij een van de eersten in mijn omgeving die ervan had gehoord, die zich erin had verdiept en die de ontwikkeling ervan volgde. Dat gaf hem een voorsprong.

Dat Jay wist van iets waar anderen, onder wie ik, nog nooit van hadden gehoord, was geen toeval. Jay had een niet te stillen informatiehonger. Naast De Telegraaf (“ik leer Nederlands van Henk van der Meijden”) en het Financieele Dagblad las hij de Automatisering Gids, Computable, Adformatie, Advertising Age en Direct Effect. En dan vergeet ik er ongetwijfeld nog wel wat. En hij las boeken bij de vleet. Ik vroeg me wel eens af waar hij de tijd vandaan haalde, want hij werkte hard en was ook nog geregeld op de golfbaan te vinden. Wat was zijn geheim?

Jay’s geheim was zijn jaloersmakende nieuwsgierigheid naar ontwikkelingen op het snijvlak van marketing en technologie. Daar kun je mee zijn geboren, maar het kan ook een bewuste keuze zijn. Vanuit de overtuiging dat nieuwsgierigheid je kennis vergroot en je een voorsprong geeft op anderen. Kennis is macht.
Jay zou zich vandaag de dag geen moment hebben verveeld. Zeker niet bij PvKO. Vaker dan ooit gaat het in onze organisaties over klanten. En technologie neemt een steeds belangrijker plaats in. Daarom organiseert PvKO komende maanden inspiratiesessies over thema’s op het snijvlak van klantcontact en technologie, waar ik nu al reikhalzend naar uitkijk:

Met inspiratiesessies als deze helpt PvKO je je nieuwsgierigheid te bevredigen en je kennis te vergroten. Blijf nieuwsgierig en meld je aan!

Frans Reichardt
voorzitter PvKO

« Terug