Logo

PvKO start een klantenlab ter stimulering van klantgerichte innovatie in Nederland

Klantenlab.jpgdonderdag 16 oktober 2014 10:51

Door Merel de Koning

Klantgericht innoveren
Platform voor Klantgericht Ondernemen (PvKO) heeft plannen voor een open en onafhankelijk lab om klantgerichte innovaties te versnellen. Dit nieuwe klantenlab wil een inspirerende broedplaats zijn voor concrete vernieuwing op het gebied van klantgericht ondernemen in Nederland. Leden van PvKO zien vernieuwing binnen de eigen organisatie soms langzaam en stroef verlopen; de uitdaging om de snelle veranderingen op de markt het hoofd te bieden, is een agendapunt van heel veel bedrijven. Men weet vaak onvoldoende hoe men wil vernieuwen (met welke technologie, welke richting en welke aanpak) en komt vaak veel barrières tegen. Ook bestaat de behoefte om te experimenteren en te leren in een onafhankelijke en inspirerende omgeving.

Een nieuw klantenlab
PvKO wil dankzij het klantenlab nieuwe toegepaste kennis en (internationale) inspiratie bieden waarbij klantrelaties op een innovatieve manier centraal staan. Het is de bedoeling dat professionals, wetenschappers en studenten binnen het klantenlab samen met experts kunnen experimenteren. Het lab stimuleert vernieuwing en geeft versnelling aan het leerproces dankzij o.a. de inzet van big data, de nieuwste software tools en engagement tactieken. Deelnemers in het nieuwe klantenlab kunnen zich laten inspireren en concreet aan de slag met analyseren, communiceren en of co-creëren.

Samenwerking
PvKO heeft de ambitie het klantenlab te starten in samenwerking met launching (kennis)partners. De komende periode worden er gesprekken gevoerd met diverse partners en financiers. Tevens wordt er bekeken op welke inspirerende locatie het lab zich gaat vestigen.

Over Platform voor Klantgericht Ondernemen - www.pvko.nl
Platform voor Klantgericht Ondernemen is een vereniging waarin alle partijen en professionals samenkomen die belang hebben bij het delen van kennis en ervaring op het gebied van Customer Relationship Management (CRM) en Klantgericht Ondernemen. Inmiddels zijn rond 160 waaronder beursgenoteerde bedrijven lid en de bijeenkomsten worden door honderden mensen van die bedrijven en andere geïnteresseerden bezocht. Activiteiten van Platform voor Klantgericht Ondernemen zijn o.a. de maandelijkse Inspirations en Kennissessies en het ontsluiten, verspreiden en verdiepen van kennis binnen het online kennisplatform. Het platform werkt samen met universiteiten, bedrijven, brancheverenigingen en experts om Nederland klantgerichter te maken.

Neem voor meer informatie contact op met Peter Joziasse, bestuurslid PvKO: peter.joziasse@pvko.nl.

Labels
PvKO nieuws

Reacties op 'PvKO start een klantenlab ter stimulering van klantgerichte innovatie in Nederland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.