Logo

Over Inspiratiesessie Blockchain - 14 februari 2017

Inspiratiesessie Blockchain - 14 februari 2017

Blockchain toegelicht en toegepast
Het wordt gezien als de grootste technologische innovatie sinds het internet: blockchain. 

Blockchain is een technische toepassing, met formules, codes en computers die continu berekeningen maken. Het is een abstracte wereld waarvan moeilijk voor te stellen is hoe die onze dagelijks praktijk gaat beïnvloeden. De technologie gaat vooral een rol spelen op plekken waar je zeker wilt weten dat er niet geknoeid kan worden met een transactie. Bij geldtransacties dus, maar bijvoorbeeld ook bij het ondertekenen van documenten of het verifiëren van iemands identiteit.

Vele (vooral grote) bedrijven in vrijwel alle sectoren zijn op dit moment bezig met “blockchain-projecten”. Investeerders en trendwatchers noemen de blockchain de belangrijkste ontwikkeling sinds het ontstaan van het internet. De verwachtingen zijn hooggespannen. Maar hoe terecht is dat? 

Dat de technologie disruptive is en niet meer weg te denken zal zijn in de nabije toekomst staat wel vast. Blockchain is een interessante manier om de wereld effectiever, sneller en veiliger te maken. Daarnaast voorkomt het fraude, corruptie en piraterij. Het zal veel sectoren beïnvloeden. Het begint met de financiële sector, zoals banken, verzekeraars en notarissen. Maar ook het onderwijs, zorg en voedsel zullen veranderen. Straks kun je snel nakijken of een diploma daadwerkelijk afkomstig is van een bepaalde universiteit. Maar ook zijn alle stappen van een voedselketen na te gaan. Via de blockchain is precies te zien waar de koeien leefden die verwerkt zijn in een hamburger.

Maar wat betekent blockchain voor de klant en klantgerichte organisatie? Draagt blockchain bij aan een klantgerichte organisatie en in welk opzicht verandert de relatie met de klant?

De PVKO inspiratiesessie van 14 februari 2017 staat geheel in het teken van blockchain en hoe klantgerichte organisaties hiermee omgaan, welke hindernissen zij tegenkomen, welke successen zij geboekt hebben en welke ambities ze nastreven met hulp van de Blockchain technologie.

Presentatie Wat is en doet blockchain?
Oskar van Deventer, TNO Blockchain LAB 
verzorgt een introductie over wat blockchain is en hoe de technologie erachter werkt. Welke mogelijkheden biedt Blockchain en is de hype die ontstaan is over blockchain terecht?
De blockchain technologie wordt live gedemonstreerd tijdens deze presentatie!

Praktijkcases 
Drie 'pioniers' laten zien hoe zij blockchain toepassen en wat dit hun gebracht heeft.

1. Rabobank:
De Rabobank bestudeert de vele mogelijkheden die de blockchain technologie biedt probeert op de kleine schaal de blockchaintechnologie uit. Momenteel kijkt de bank vooral naar blockchaintoepassingen op gebied van 'Know Your Customer'-beleid’. Hoe de bank dit doet en wat de klanten daarvan nu en in de toekomst gaan merken komt Djuri Baars, blockchain specialist van de Rabobank, uitleggen.

2. Kamer van Koophandel
In haar ambitie om een efficiënte digitale dienstverlener te zijn onderzoekt de KvK samen met diverse partijen de kansen van blockchain.
Perry Smit, KvK InnovatieLab licht toe dat Blockchain op termijn veel processen zonder tussenkomst van personen efficiënter kan maken. In diverse pilots van het ministerie van Binnenlandse Zaken doet en denkt de KvK mee. Een van de cases die ze heeft uitgewerkt was het toepassen van blockchain bij de oprichting van een tijdelijke stichting, de Flash Stichting.

3. Gemeente Utrecht
Het huidige "systeem" om de armoede te bestrijden helpt de inwoners onvoldoende. Toeslagen en uitkeringen worden door overheidsinstanties op verschillende momenten in de maand uitgekeerd en er is een wirwar aan regels bij verschillende overheidsinstanties. Één van de ambities van de gemeente Utrecht is om een prototype te maken dat de inwoner helpt bij: het maandelijkse financiële planningsproces van de inwoner (structurele inkomsten en uitgaven), het opvangen van financiële klappen veroorzaakt door het huidige "systeem"
en uiteindelijk het geautomatiseerd toekennen en wijzigen van toelagen en toeslagen. De gemeente Utrecht werkt samen met Belastingdienst Toeslagen, de SVB, het UWV, wooncorporaties en energiebedrijven aan een digitaal huishoudboekje. Hiermee kan de inwoner met één druk op de knop geholpen worden om financieel stabiel te worden. In de eerste oplevering van een prototype is de blockchain en de bitcointechnologie gebruikt.


Kortom, een inspirerende avond waarin je meer leert over blockchain, wat je ermee kunt en hoe het jouw wereld klantvriendelijker kan maken!

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Entree voor Niet-Leden € 195,00

De toegang voor Leden van PvKO is gratis, Niet-Leden betalen € 195,- (excl. BTW) voor het event.

Aanmeldingsvoorwaarden
Bij aanmelding gaat u ermee akkoord dat u tot uiterlijk 48 uur voor aanvang van het event kosteloos kunt annuleren. Mocht u binnen 48 uur voor aanvang het event willen annuleren dan kunt u een vervanger regelen.

Kosteloos kennismaken
Heeft uw bedrijf niet eerder kennisgemaakt met PvKO? Dan is uw eerste bezoek aan een event kosteloos. 
Het kosteloos kennismaken geldt niet voor bedrijven die technische oplossingen of dienstverlening rondom CRM en Klantgericht Ondernemen aanbieden.